Η ιδανική χρήση των social media στην εκπαίδευση

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα με νέα μέσα επικοινωνίας να αναπροσαρμόζουν τα δεδομένα σε πολλούς τομείς της ζωής μας και φυσικά και στην εκπαίδευση!

Γνωρίζατε το YouTube ή το Facebook πριν από 10 χρόνια?                                                   Κι όμως, αυτή την στιγμή to YouTube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης πληροφοριών παγκόσμια  μετα το Google, ενώ  μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμοί ανακαλύπτουν την δυναμική του video και της εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης και τα χρησιμοποιούν για να προσφέρουν μαθήματα από πυρηνική φυσική μέχρι ψυχολογία.

Το δε Facebook, αν ήταν χώρα, θα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο μετα την Κίνα και τις ΗΠΑ!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Για κάποιους από εμάς ίσως τίποτα, για τα παιδιά μας όμως τα πάντα! Οι μαθητές του σήμερα προετοιμάζονται για έναν κόσμο του οποίου  την μορφή δεν γνωρίζουμε, και η εκπαίδευση είναι ένας από τους τομείς που αλλάζει πιο ριζικά! Ένα γεγονός ειναι βέβαιο: Η τεχνολογία και η κοινωνική δικτύωση θα ειναι οπωσδήποτε μέρος της ζωής των παιδιών μας. Καθήκον μας ως εκπαιδευτικών και γονιών ειναι να τα  διδάξουμε τον ασφαλή τρόπο να ανοίξουν το παράθυρο στις άπειρες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά τους.

Η Winners Education με πάθος υποστηρίζει αυτές τις αρχές καθώς και την ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν Πολίτες του Κόσμου. Ένας από τους τρεις πυλώνες της εκπαιδευσης στο σχολείο μας ειναι η επικοινωνία που, όταν συνδυάζεται με τις νέες τεχνολογίες κάνει την Winners Education να διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο!

Η πιο πρόσφατη παγκόσμια  διάκριση που κατέκτησε το σχολείο μας ως μέλος της Διεθνούς Ομάδας Εκπαιδευτικών όπου ανήκουμε στο Skype,  είναι η ανακήρυξη της ομάδας μας ως νικήτριας στην κατηγορία της καλύτερης εκπαιδευτικης χρήσης των Κοινωνικών Δικτύων.

 

Οι μαθητές της  Winners Education θα απολαμβάνουν πάντα απλά την καλύτερη εκπαίδευση που υπάρχει!

 

 

 

No Comments Yet.