Οι μαθητές της Winners Education αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στην Ημερίδα της UNESCO «Ημέρες Πρωτοπορίας»

Οι μαθητές του Κεντρου μας είχαν το προνόμιο να αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα στην ετήσια εκδήλωση της UNESCO «Ημέρες Πρωτοπορίας». Εφέτος η λαμπρή αυτή εκδήλωση της UNESCO είχε σαν θέμα την Καινοτομία στην Εκπαίδευση, κάτι που υποστηρίζουμε με πάθος!

Η παρουσίαση με το πρόγραμμα Sliderocket είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των μαθητών και να υποστηρίξουν δημιουργικά την μάθηση! Το αντικείμενο του project αυτού ήταν η Ποίηση με θέμα την παιδική ηλικία.

Διαλέξαμε λοιπόν ένα υπέροχο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, του Νομπελίστα Έλληνα λογοτέχνη και ένα τραγούδι του δημοφιλούς ερμηνευτή και στιχουργού Διονύση Σαββόπουλου. Όλο το σχολείο μπήκε σε πυρετό προετοιμασίας! Κάποια τμήματα μετέφραζαν τους στίχους αυτούς στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Τούρκικα, άλλοι μαθητές απήγγειλαν ή τραγούδησαν τα ποιήματα, και άλλα παιδιά ζωγράφισαν τα συναισθήματα που τους δημιούργησαν αυτοί οι στίχοι.

Εθελοντές από όλα τα επίπεδα συμμετείχαν ζωντανά on line στην συνάντηση που έγινε στο Παρίσι στις 29 Μαρτίου με ακροατήριο πάνω από 700 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης της Γαλλίας, και άλλοι επιφανείς άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Εκείνη την ημέρα συνεργάστηκαν ζωντανά με τάξεις από όλο τον κόσμο. Άκουσαν τα δικά τους ποιήματα, φτιάξανε ποιήματα όλοι μαζί και παρουσίασαν ο καθένας το σχολείο του χρησιμοποιώντας μια online πλατφόρμα για να δείξουν σε όσους παρακολουθούσαν πως η σωστή χρήση της τεχνολογίας μπορεί να ενώσει παιδιά απ” όλον τον κόσμο και να δημιουργήσει πολίτες του κόσμου!

Μπορείτε να βρείτε το video της ζωντανής συνάντησης:

Winners Education at UNESCO Innovation Days

No Comments Yet.