Επαγγελματικός Προσανατολισμός

ΑΡΙΣΤΟΝ test Επαγγελματικού Προσανατολισμού

what now

 ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ  ΜΟΥ… ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Ήρθε και πάλι η εποχή αυτή του χρόνου που οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και οι απόφοιτοι του Λυκείου ελπίζουν να γίνουν φοιτητές σε κάποια σχολή.  Σε ποιά όμως;

Η επιλογή σπουδών, άρα και επαγγέλματος γίνεται με βάση την βαθμολογία, το πόσο δημοφιλές είναι ένα επάγγελμα και, όλο και πιο συχνά τελευταία, τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Εντελώς έξω από την εξίσωση μένει ….ο ίδιος ο μαθητής! Η προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και οι κλίσεις μας είναι οι παράγοντες που δίνουν το σωστό αποτέλεσμα στην εξίσωση! “Αυτά είναι για άλλους κόσμους” ίσως πουν κάποιοι. “Στην εποχή μας πρέπει να δούμε πως θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επιβιώσουν.»

Ακριβώς!  Όταν η επιλογή βασίζεται στις δυνατότητες, τα χαρίσματα και τα ταλέντα μας τότε το αποτέλεσμα είναι ένας ικανοποιημένος άνθρωπος που κάνει το επάγγελμα που του ταιριάζει, διακρίνεται στον τομέα του, και άρα γίνεται επιτυχημένος επαγγελματίας. Το να βρίσκεσαι “στο στοιχείο σου” αυτόν τον κρίσιμο καιρό, δεν είναι όπως πολλοί νομίζουν πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Γιατί πολύ απλά και με οικονομικούς όρους έτσι μπορείς να έχεις με το μικρότερο δυνατό κόστος τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια. Όταν εργάζεσαι στον τομέα που σε προορίζει το ταλέντο σου – και δε μιλάμε εδώ μόνο για καλλιτεχνικό αλλά για κάθε είδους ταλέντο – κουράζεσαι λιγότερο, μαθαίνεις γρηγορότερα και πιο ευχάριστα, μοιράζεσαι γενναιόδωρα. Συναντάς δυσκολίες αλλά δεν είναι ο δρόμος σου δύσκολος.

Πώς μπορείς λοιπόν να μάθωεις ποιες σπουδές –και δεν εννοούμε μόνο Πανεπιστημιακές-  σου ταιριάζουν; Κάνοντας το ΑΡΙΣΤΟΝ, ένα ψυχομετρικό τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Το τεστ γίνεται στον Η/Υ, διαρκεί περίπου 40’.

Το ΆΡΙΣΤΟΝ

  • διερευνά την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις δεξιότητες κάθε ατόμου
  • Προτείνει συγκεκριμένα επαγγέλματα που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του εξεταζόμενου, καθώς και το βαθμό στον οποίο το καθένα από αυτά ταυτίζεται με τους επιμέρους παράγοντες της προσωπικότητας (πρωτογενείς και δευτερογενείς).
  • Προσδιορίζει τα επαγγέλματα εκείνα που του ταιριάζουν καθώς και ΟΛΑ τα αντίστοιχα Τμήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος (ΑΕΙ, ΤΕΙ). Δίνει ουσιαστικά ένα έτοιμο μηχανογραφικό!
  • Βοηθά τον καθένα- μαθητή ή ενήλικα- να αποφασίσει σχετικά με τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, ώστε να διασφαλίσει μια επιτυχημένη καριέρα.

 

Όπου και αν ζεις στην Ελλάδα…

Μάθε τι σου ΤΑΙΡΙΑΖΕI

Μάθε τη ζωή