Επιχειρηματίες ετών…7! Εκπαιδεύοντας για το Μέλλον

Ποιός ήξερε το facebook πριν 10 χρόνια;

Τι στο καλό κάνει ένας «e-waste managment cοordinator»;

Πώς αραγε μπορεί να σπουδάσει κάποιος αστροφυσική μέσα από ένα MOOC;

Σαν γονείς σίγουρα αναγνωρίζουμε ότι μεγαλώνουμε παιδιά που θα ζήσουν, θα σπουδάσουν και θα εργαστούν σε ένα κόσμο γεμάτο αλλεπάλληλες και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα θα έχουν κάνει 10-15 εργασίες μέχρι τα 38 τους χρόνια. Είναι καλό ή κακό αυτό; Είναι απλά αυτό που είναι! Όσο πιο γρήγορα δεχτούμε εμείς σαν γονείς την νέα πραγματικότητα και αναλάβουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να προετοιμαστούν γι αυτήν, τόσο πιο πετυχημένα θα γίνουν.

Ο Larry Keeley, παγκοσμίου φήμης ειδικός στην καινοτομία και ιδρυτής της Doblin, μιας συμβουλευτικής εταιρίας για ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που συνεργάζεται με κυβερνήσεις και εταιρίες σε όλον τον πλανητη, παρουσίασε πριν μερικά χρόνια μια συγκριτική έρευνα πάνω στο βαθμό που τα παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων ενθαρρύνονται να αναπτύξουν επιχειρηματικό πνεύμα. Ίσως να μην θέλετε να φανταστείτε σε ποια θέση βρισκόταν τα Ελληνόπουλα…

Μα, μιλάμε για επιχειρηματικότητα στις μέρες που ζούμε, ίσως σκέφτεστε; Ακριβώς τώρα! Αυτή είναι η στιγμή να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν ό,τι ζούμε εμείς! Πώς;

Ο Επιχειρηματίας του Μέλλοντος είναι ήδη εδώ!

Ο Πέτρος Δημητρακόπουλος παρουσιάζει στο TEDx Οι εφαρμογές του Πέτρου στο iTUNES Acculoc

 

 

 

 

Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αξία της σωστής εκπαίδευσης από αυτό του Πέτρου Δημητρακόπουλου. Ο Πέτρος 18 χρόνων σήμερα, άρχισε να ασχολείται με τον προγραμματισμό στα 11 με την ενθάρρυνση του πατέρα του για «να μην βαριέται». Αποτέλεσμα: Έως τώρα έχει αναπτύξει 9 εφαρμογές που πωλούνται στο App Store(!) ενώ αρθρογραφεί και σε sites και blogs.

Τι νόημα έχουν όλα αυτά για τον Πέτρο εν μέσω κρίσης; Να τι λεει ο ίδιος στο άρθρο του  «Capital Controls, ε, και?»

Η δημοσίευση του «Sloorpy» στο App Store ήταν για εμένα ένα μεγάλο μάθημα. Μου έμαθε ότι ακόμα και στην «στραβή», όταν θα υπάρξει κάποιος αστάθμητος παράγοντας που «δεν περνάει από το χέρι σου» πρέπει να το παλέψεις με κάθε μέσο και όπως μπορείς για να διασώσεις αυτό που με κόπο ανέπτυξες. Το να μπαίνει το καινούριο παιχνίδι σου στο App Store την μέρα που επιβάλλονται τα capital controls σίγουρα είναι μία πρόκληση. Τέτοιες προκλήσεις όμως μάς αρέσουν στα PSD Apps και τις αντιμετωπίζουμε μόνο ως ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη.

Σίγουρα ξέρετε βαθιά μέσα σας ότι αυτό το παιδί είναι ήδη επιχειρηματίας από τα 14!

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου; 

kids-designing-robot

Μα πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου, μπορεί ν” αναρωτιέστε. Ενθαρρύνοντας το να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες τώρα!
Εξοικείωση με νέες online τεχνολογίες, γνώση προγραμματισμού, δημιουργικότητα, πρωτότυπη σκέψη, όραμα, πείσμα καθώς και η διάθεση να πειραματίζεται και να ρισκάρει το λάθος είναι σίγουρα μερικά από τα χαρακτηριστικά του επιχειρηματία του μέλλοντος!

  • Δημιούργηστε το κατάλληλο περιβάλλον στο σπίτι, ενθαρρύνοντας την φυσική του περιέργεια, την δημιουργικότητα και την επιμονή.
  • Επειδή τα παιδιά μαθαίνουν πολύ περισσότερα από αυτά που βλέπουν και κάνουν παρά απο αυτά που ακούν, διαλέξτε εκπαιδευτικό περιβάλλον που, πέρα και πάνω από την γνώση, ευνοεί την κριτική σκέψη, καλλιεργεί τα φυσικά τους ταλέντα και τα εξοικειώνει με νέες online τεχνολογίες. Ένα σχολείο με διεθνές βιωματικό πρόγραμμα όπως η Winners Education, που εστιάζει στις δυνάμεις χαρακτήρα και έχει μεταφέρει την εκπαίδευση στο …σύννεφο, μπορεί  να είναι αυτό που πάντα ονειρευόσασταν για το παιδάκι σας!
  • Δώστε στο παιδί σας την ευκαρία να αναπτύξει όλες τις δεξιότητες επιτυχίας ανοίγοντας τα φτερά του με ένα καινοτόμο πρόγραμμα προγραμματισμού και ρομποτικής (λεπτομέρειες στον σύνδεσμο) όπως το Kids in the Cloud ή το Robotics4Kids της Winners Education  που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά του αύριο.
  • Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μας στο facebook για να κερδίσετε υποτροφία 1 μηνός σε ένα από τα προγράμματα.

Απλά συνεχίστε να είστε οι υπέροχοι, προοδευτικοί, καλά ενημερωμένοι γονείς που ήδη είστε!

No Comments Yet.