Κοινωνική Ευθύνη

Ένας εκπαιδευτικός οργανισμός είναι εξ” ορισμού ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας εφόσον διαμορφώνει τα μελλοντικά της μέλη. Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τον άνθρωπο και τη φύση, δεσμευόμαστε για τη συνεχή βελτίωση των εργαζομένων και εταίρων μας, των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της γκάμας των προγραμμάτων μας. Με το σύνθημά μας «Νοιάζομαι, Επικοινωνώ, Καινοτομώ« σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες μας γύρω από το θέμα της ευθύνης της Winners Education.  Στόχος μας είναι να κερδίζουμε συνεχώς την εμπιστοσύνη σας!

Δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης

Bazaar Hands2Hearts για τα κορίτσια του Χριστοδούλειου Ιδρύματος – Φεβρουάριος 2015

10991567_820639127985001_9140169418911082316_oΠιο ευτυχισμένος είναι αυτός που δίνει παρά αυτός που παίρνει, είπε ενας μεγάλος σοφός. Και πόσο δίκιο είχε! Πόση χαρά νιώσαμε όλοι στην Winners Education καθώς  φτιάχναμε κατασκεύες από ανακυκλώσιμα υλικά, δωράκια και νοστιμιές για τα bazaar Hands2Hearts που οργανώσαμε στη My Winners Day 2015 για το Χριστουδούλειο Ίδρυμα! Η σιγουριά ότι μπορούμε να κάνουμε το χαμόγελο των κοριτσιών να συν10991647_820640971318150_5441968301581757210_oεχίσει να ανθίζει, έχει ανυπολόγιστη αξία! Σας ευχαριστούμε για τα πλούτη 10998258_820650954650485_6355753269101772409_oπου μας χαρίσατε, κορίτσια!

 

 

Sweet Donation – Φεβρουάριος 2014

Στα πλαίσια της Ημέρας Επιτυχίας «My Winners Day» 2014, η Winners Education οργάνωσε το bazaar Sweet Donation. Με την καρδιά πάντα ανοιχτή στις ανάγκες των παιδιών, εφέτος ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον σύνδεσμο «Μαζί για το παιδί». Αγοράζοντας τα υπέροχα γλυκά που έφτιαξαν και πρόσφεραν μαθητές , γονείς, και εκπαιδευτικοί, γεμίσαμε πολλά πρόσωπα με                                                                                                              γλυκά  χαμόγελα!

 

Σεβασμός στο περιβάλλον: Τα παιδιά  ενθαρρύνονται να νοιάζονται για το μέλλον  του πλανήτη μας μέσα από στοχευμένες δράσεις στο σχολείο μας

IMG_0414Ανακύκλωση Οι μαθητές ενθαρρύνονται να εξοικονομούν φυσικούς πόρους, να σέβονται τον χώρο που ζουν και να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση

 

 

Home - Biomes, the Cradles of LifeΔιεθνής Διαγωνισμός Κατασκευής Ιστοσελίδας  Η ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε  σε συνεργασία με δυο άλλα σχολεία- μέλη της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας που ανήκουμε ονομάστηκε  «Οικοσυστήματα – Τα λίκνα της Ζωής». Δουλεύοντας μαζί με μαθητές από τις ΗΠΑ και την Ινδία βρήκαμε γιατί η Γη είναι το Διαμάντι του Γαλαξία μας. To site μας τιμήθηκε με το Τρίτο Βραβείο!

 

Σεβασμός στον άνθρωπο: Τα παιδιά  ενθαρρύνονται να νοιάζονται για τους άλλους και να μοιράζονται πόρους τόσο υλικούς αλλά το κυριότερο  συναισθηματικούς

xamogeloΔράση «Δώσε ένα χεράκι». Στοχεύοντας  στην  κοινωνική ευαισθητοποίηση  και ευθύνη των μαθητών μας  οργανώνουμε κάθε χρόνο την δράση «Δώσε ένα χεράκι». Έχουμε μέχρι τώρα ενισχύσει με αυτόν τον τρόπο

 

–      το  «Χαμόγελο του Παιδιού»   (2010-2013)

–      την Ειδική τάξη – USA (2012-13) με ιδέες για να φτιάξουν το πρώτο τους blog και             μπόλικη αγάπη!

–      την Action Aid (2008-2010)

Πρόγραμμα «Παράθυρο στον κόσμο» 

Στα πλαίσια του προγράμματός μας  κάθε skypeτάξη επικοινωνεί σε τακτική βάση με τάξεις απ’ όλο τον κόσμο, μιλώντας, κάνοντας κοινά projects και μαθαίνοντας την κουλτούρα άλλων πολιτισμών!

 

 

 

The Sunny Thought Project - homeΤο Project της Ηλιόλουστης Σκέψης Κάνε μια θετική σκέψη, είναι μεταδοτικό!  Όλοι κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι, ιδιαίτερα για tα παιδιά μας, το να συνειδητοποιούν και να εστιάζουν σε ότι θετικό και όμορφο συμβαίνει στην ζωή τους. Τα παιδιά που διδάσκονται να σκέπτονται θετικά από μικρή ηλικία είναι πιο ικανοποιημένα, πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στις επιλογές τους, καλύτεροι φίλοι και σύντροφοι. Αντί λοιπόν να εστιάζουμε στα «ωχ» και τα «γιατί» δημιουργήσαμε το   «The Sunny Thought Project» που έχει ενώσει μαθητές από 20 σχολεία και 13 χώρες και τιμήθηκε από το GVC project!

 

geiΕμείς διαλέγουμε την ….ΓΕΙ!  Όταν τα παιδιά ενθαρρύνονται να αναλάβουν δράση απλά μας αφήνουν άφωνους! Αυτό ακριβώς έκαναν όταν τους ζητήσαμε να οργανώσουν μια παράσταση στην μεγάλη γιορτή μας για να μας πουν πως αισθάνονται για την «κρίση «. Μας έδωσαν τρεις λέξεις που μας δίδαξαν πολλά: Γενναιοδωρία, Ευγνωμοσύνη, Ιδέες. Με κατασκευές και προσωπικές μαρτυρίες από την καθημερινή τους ζωή μας είπαν » Το να μοιράζεσαι κάνει καλύτερο άνθρωπο, να είσαι δημιουργικός και να βρίσκεις ιδέες για να ξεπερνάς τις προκλήσεις » . Υποσχεθήκαμε να ακολουθήσουμε την σοφή συμβουλή των παιδιών!

Ο Διαγωνισμός Αριστείας Aristocracy  Η μέθοδος αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα ARISTOCRACYκαι το 2012-13 το σχολείο μας είχε το υψηλότερο ποσοστό αριστούχων! επιβράβευσε τους αριστούχους μας και όλους τους συμμετέχοντες με υποτροφίες                                                                                        και άλλα σημαντικά δώρα!

 

Τμήματα Κοινωνικής Ευθύνης

Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ρυθμό να μαθαίνει. Ένα σχολείο που σέβεται και επιβραβεύει την ιδιαιτερότητα του κάθε εκπαιδευόμενου είναι ένα σχολείο που εκπληρώνει την αποστολή του.

Τα τμήματα κοινωνικής ευθύνης κάνουν ακριβώς αυτό. Φροντίζουν να δώσουν την ευκαιρία  στους μαθητές για ολοκλήρωση των σπουδών σε συντομότερο χρόνο, μειώνοντας την διάρκεια των σπουδών  έως και 3 χρόνια!